update van windows 8.0 naar 8.1 lukt niet ?

De update is een heel zware update (heel het systeem), dus eerst zal het gedownload worden , dan zal uw systeem volledig gescand worden en een systeemherstelpunt aangemaakt worden. Daarna zal windows 8.1 geïnstalleerd worden. in deze fase, lijkt het of uw pc blijft hangen, maar de totale installatie met download kan gerust 2 uur duren.

je krijgt een foutmelding in de store dat je de update niet kan downloaden/installeren ?

Geen probleem, start cmd in administrator modus. (recht klikken op cmd en kiezen “als administrator uitvoeren”.)

en typ in cmd (zwart scherm):  sfc /scannow  . Dit duurt tussen het kwartier en halfuur en zal alles terug optimaal zetten , zodat de store wel de update wil downloaden.

Indien het nog niet lukt op een surface rt 1 – 32 giga, is het omdat je te weinig ruimte over hebt. Dit is een hele procedure, maar bij mij is het relatief snel gelukt. Ik had 12 giga vrij en het lukte om 8.1 te installeren. (maak een nieuwe account, geef die administrator rechten), wis dan al uw andere oude accounts, meestal spaar je hiermee 3 a 4 gigabyte. (er staat ook systeemherstel op, je kan dit verplaatsen naar een usb stick en dan de herstelpartitie wissen. zo win je ook veel plaats). Opgelet, wis alleen accounts die gekoppeld zijn met Hotmail, zo zijn al uw systeeminstellingen automatisch gesynct met uw live/Hotmail/outlook account.

Veel succes met update, het is zeker de moeite.

 

 

 

2 reacties

  1. Ik heb heel lang de fout melding gehad over administratorbevoegdheden voor de update van windows 8 naar 8.1.
    Na het zeker stellen dat mijn account administrator rechten had, het uitvoeren van SFC /scannow en vervolgens opnieuw opstarten werkte de download en installatie opeens wel. Super, bedankt voor deze tip.

  2. Hele mooie website. Het was een waar genoegen u gesproken te hebben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *